Webinar: teleseminar met beeld

Een telefonisch seminar kan worden ondersteund met beelden. Dit kan een presentatie of ander document zijn. Maar u kunt ook denken aan de webcam of het bureaublad van de computer van de spreker.

Een webinar voelt dichtbij

Als de spreker zijn webcam deelt is zijn stem hoorbaar en zijn gezicht zichtbaar. Het gevoel van nabijheid wordt hierdoor versterkt.

Groot geografisch bereik

De deelnemers van uw webinar hoeven zich niet in uw directe omgeving of regio te bevinden. Uw bereik wordt hierdoor veel groter.

Webinar = interactie

Net als bij een teleseminar kan de spreker praten met de deelnemers. Deelnemers kunnen vragen stellen en discussiëren. Bij een webinar is nog meer interactie mogelijk. Zo is er een chatmogelijkheid voor vragen of opmerkingen tijdens de presentatie. Ook is het mogelijk om één van de deelnemers tijdelijk spreker te maken waarbij deze de eigen webcam en documenten kan delen.

Menselijk contact met een teleseminar of webinar

Met WebClass maakt u een webinar van uw teleseminar

Veel webinar-aanbieders gebruiken het internet zowel voor de verspreiding van beeld als voor het audio-gedeelte. Dit lijkt voor de hand liggend, maar leidt in de praktijk tot veel problemen met randapparatuur en software en daardoor tot slechte geluidskwalitet en suboptimale sessies. Vaak is ook de internetverbinding ontoereikend. Teminar heeft ervoor gekozen om het spraakgedeelte van webinars, net als bij een teleseminar, via de telefoon te laten verlopen. Dit garandeert een uitstekende geluidskwaliteit en vermijdt veel technische problemen. Een ander groot voordeel is dat deelname zonder computer ook mogelijk wordt. Bij Teminar is een webinar in feite een toevoeging op een teleseminar. Deze toevoeging noemen we WebClass.

Terug